lauantai 6. huhtikuuta 2013

vuohenjuustopiirakka


piirakkapohja

2dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
100g voita
1 muna
suolaa
provence yrttisekoitusta

Sekoita jauhot ja mausteet, nypi voi joukkoon, lisää muna ja tarvittaessa pieni tilkka vettä. Laita taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli ja nosta kuuteen voideltuun pikkuvuokaan tai yhteen isoon vuokaan.

täyte

200g vuohenjuustoa
pienehkö kesäkurpitsa
100g tuoretta pinaattia
iso sipuli
valkosipulin kynsi

3 munaa
1,5dl maitoa
suolaa
pippuria
yrttisekoitusta
(laitoin vielä ekstrana jokusen kalamata-oliivin ja niiden lientä)

Kuullota sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa pannulla. Lisää pinaatti. Kaada seos vuokiin ja päälle paljon vuohenjuustoa. Sekoita munamaito ja mausteet ja kaada vuokiin.

Paista uunissa, 225 °C, noin 20 minuuttia.

K-PISTE
Voi tulla vetistä, jos pinaattia ja kesäkurpitsaa ei käytä pannun kautta.

KOMMENTTI
Voi käyttää mitä jauhoja tahansa. Olisin tehny kokonaan speltistä, mutta loppu kesken ;)


Ei muutaku salaattia kylkeen ja bon appétit!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piirakka, vesi herahti kielelle. Pitänee kokeilla tätä heti ekana kun aikaa riittää eli ehkä keskiviikkona. Nam.

    VastaaPoista
  2. Hyvää olikin ja voi varioida niin monella tapaa :)

    VastaaPoista