tiistai 16. huhtikuuta 2013

punaviinipäärynät



Klassinen jälkiruoka punaviinipäärynä on helppo ja näyttävä jälkiruoka. Niin ja herkullinen tietysti!

mausteiset punaviinipäärynät

yksi pienehkö päärynä per ruokalija
punaviiniä paljon
n. 0,5-1 dl ruokosokeria
2 kanelitankoa
kymmenkunta kokonaista neilikkaa
muskottipähkinää

Kuori päärynät. Voit paloitella, jos et tarjoa kokonaisena, kypsyy ja maustuu nopeammin. Laita kaikki aineet kattilaan, punaviiniä sen verran, että päärynät peittyvät. Keittele pienellä lämmöllä kunnes päärynät pehmenevät. Itse keittelin reilun tunnin ja sen jälkeen annoin olla vielä kattilassa toisen tunnin. Tarjoa haaleana punaviinisiirapin ja jäätelön tai kerman kera.

punaviinisiirappi

1dl maustettua punaviintä (päärynöiden keittämisestä)
1dl sokeria

Sekoita aineet. Anna kuplia miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tarjoa päärynöiden kanssa.

Tämä sopii hyvin myös pelkästään jäätelön kanssa, juustojen kera, salaatin päällä yms.






K-PISTE
Liian lyhyt maustumisaika. Ei sovi punaviinivihaajille.


KOMMENTTI
Punaviinipäärynöistä voi tehdä vaikka piirakan tai käyttää salaatissa.

2 kommenttia:

  1. Tässä kevään mittaan olen miettinytkin, että jos tekisi punaviinipäärynöitä ja niiden kaveriksi ihan perinteisen kinuskikastikkeen. Eipä vaan ikinä tullut tehtyä, kun idea sitten katosi jossain vaiheessa mielestä. Nyt palasi :)

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kun tekemään! Munkin oli jo pitkään tehny mieli tehdä :) ja seuraavaksi ajattelin tehdä siideriomenoita.

    VastaaPoista