maanantai 22. huhtikuuta 2013

simaa!

Hei kaikki simasuut, nyt on aika viimeistään laittaa simat tulille, että se ehtii vapuksi! Mä tein tänään. Ja kokeilin FoodLabin innoittamana inkiväärisimaa. 


Ginger-sima

4 l vettä
n. 4 cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna n. 15 g)
400 g fariinisokeria
100 g sokeria

1 sitruuna
1/5 tl tuorehiivaa = herneen kokoinen pala
rusinoita
Step 1. Aloita kiehauttamalla puolet vedestä ja lisää kuoritut inkiväärin palat sekaan kattilaan.
Step 2. Kaada kuuma seos sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä pesty sitruuna viipaleina joukkoon.
Step 3. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
Step 4. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Vie pullot viileään muutamaksi päiväksi. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Tein pari muutosta:
Käytin pelkkää fariinisokeria, sitruunaa enemmän ja yksi lime lisäksi. Ja poistin sitruksien valkoiset osat.






Katsotaan mitä tulee! Huomenna sima pääsee pulloihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti