maanantai 1. huhtikuuta 2013

maksaa & duchesse perunoita


paistettua naudan maksaa

naudan maksaa 
voita
suolaa

Poista maksasta kalvot ja leikkaa siivuiksi, paista kuumalla pannulla voissa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla.


duchesse perunoita

jauhoisia perunoita
keltuainen (noin 1 per 300g perunaa)
voita
suolaa
muskottipähkinää
tilkka kermaa
(muita mausteita maun mukaan)

Keitä perunat, anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon keltuainen, voi ja mausteet, lisää kermaa sen verran että perunamassa on pursotettavissa, pursota leivinpaperille tai öljytylle astialle torneja, paista uunissa kunnes tornit ovat kauniin ruskeita.

karamelisoitu sipuli

iso sipuli
2 rkl (ruskeeta) sokeria
2 rkl valko- tai punaviinietikkaa
voita
suolaa
pippuria

Pilko sipuli, kuullota pannulla voissa hetken aikaa, lisää sokeri ja sekoita hyvin, lisää viinietikka ja anna haihtua, mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.


Koristele jäisillä puolukoilla ja nauti!


K-PISTE
Älä paista maksaa kengänpohjaksi.

KOMMENTTI
Hyvää oli, erityisesti sipuli, sopii hyvin myös purilaisen väliin.

2 kommenttia:

  1. Tuli ihan lapsuus mieleen kun blokkarin herkkukin oli maksa. Pitäisi oppia ihmisten käyttämään enemmän maksaa ja opetella paistamaan just kuten sanoit. Bravo PiparJuuri-tyttö.

    VastaaPoista
  2. Olen saanut maksaoppini parhaalta eli äidiltäni ;)

    VastaaPoista