keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

kampasimpukoita & palsternakkapyreetä



kampasimpukat

kampasimpukoita (tuoreita jos saatavilla, tässä käytetty pakastetta)
voita
suolaa
pippuria

Sulata kampasimpukat hitaasti jääkaapissa tai pussissa kylmän veden alla. Valuta ja kuivaa talouspaperilla. Paista voissa pinnat kullankeltaisiksi, tähän menee noin minuutti per puoli. Mausta. Tarjoa heti.


palsternakkapyree

palsternakkaa (noin 1 per henkilö)
voita
tilkka kermaa
suolaa

Kuori ja paloittele palsternakat. Paahda uunissa kypsiksi. Soseuta ja lisää voi, suola ja kermaa sen verran, että pyree on sopivan paksuista. Siivilöi pyree, jos haluat siitä tasaisempaa.




beurre blanc

2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
1,5 dl kalalientä
0,5 dl valkoviinietikkaa
150 g voita
suolaa

musta- tai valkopippuria
(tuoreita yrttejä)

Kuullota pilkotut sipulit voissa. Lisää nesteet ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin kolmasosa.  Siivilöi sipulit pois. Vatkaa kuutioitua voita joukkoon. Mausta.





K-PISTE
Kampasimpukoiden valuttaminen ja kuivaus. Pinnasta ei tule kauniin ruskea, jos niitä ei kuivaa hyvin.

KOMMENTTI
Olis voinu vähä kauniimmin laittaa esille, mutta tänää ei oikee lähteny. Tein muuten ekaa kertaa ikinä kampasimpukoita ja onnistu kyllä hyvin!

2 kommenttia:

  1. Kampasimpukat - niin ihania! Pitääkin pian taas laittaa näitä lautaselle.

    Jään seuraamaan blogiasi :)

    VastaaPoista
  2. Hei, tervetuloa! :) Laita lautaselle, tuun ryöväämään sitten sun vinkit!

    VastaaPoista