perjantai 28. kesäkuuta 2013

valkosuklaa-mustikkacupcaket



Otin cupcake reseptin Koristeelliset kakut -kirjasta, lisäsin vaan mustikoita vielä joukkoon ja päälle tein valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteen. Maistuivat piknikillä!

Valkosuklaa-mustikkacupcaket 
(mulla tuli 10kpl tästä taikinasta)

125g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa, kevyesti vatkattuina
1tl vaniljauutetta
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
75g valkosuklaata
n. 1 dl mustikoita
1rkl maitoa (ei pakollinen)


Sekoita voi ja hienosokeri sähkövatkaimella kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa. Lisää vatkatut munat ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita seokseen. Sekoita myös valkosuklaalastut ja mustikat seokseen. Seoksen koostumuksen pitää olla pehmeää ja valuvaa.(Jos se tuntuu hieman kuivalta, lisää ruokalusikallinen
maitoa.) Täytä muotit seoksella. Älä täytä muottia täyteen,vaan jätä n. 1/3 ylimääräistä tilaa. Paista kuppikakkuja 12–20 minuuttia (190), kunnes pinta on
kullanruskea.
 
 
kuorrutus
 
100g voita
100g valkosuklaata
150g tuorejuustoa
1rkl sitruunamehua

Anna cupcakejen jäähtyä ennen kuorrutusta. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita pehmennyt voi, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu valkosuklaan kanssa sekaisin. Laita pursotinpussiin ja pursota kaunnit kuorrutteet.
(Mä en ite osaa pursottaa kovin kauniita, täytyy harjoitella lisää!)


1 kommentti:

  1. Olen hyvin pettynyt
    Et maininnut missään, että tähän reseptiin tarvitsee tomusokeria. Nyt meillä on 4 desiä tuorejuustoa ja emme tee sillä mitään.
    >:(

    VastaaPoista