perjantai 28. kesäkuuta 2013

ratatouille [rætəˈtui]



Ratatouille - helppoa, kevyttä, kesäistä, ihanaa! Olen syönyt tätä provencelaista herkkua pienestä pitäen, kiitos äitin. Sopii sellaisenaan, vaikka leivän kera. Tai ihan lisukkeeksi tai vaikka sekoitettuna pastaan. Herkullista miten vaan.

ratatouille  
(aivan liikaa kahdelle, mutta tää on vaan parempaa seuraavana päivänä)


kesäkurpitsa
munakoiso
punainen paprika
keltainen paprika
vihreä paprika
2 isoa sipulia
3-5 valkosipulinkynttä
3 tölkkiä tomaattimurskaa TAI tölkkikirsikkatomaatteja TAI 6-8kpl kypsiä tomaatteja
(tässä käytin myös varhaissipulia)

1rkl sokeria
suolaa
pippuria
yrtit kuivattuna tai tuoreena
                basilikaa
                timjamia
                rosmariinia
                kynteliä etc.

Paloittele kasvikset isohkoiksi paloiksi. Kuullota sipulit ja valkosipuli öliiviöljyssä. Lisää munakoiso, paprikat ja kesäkurpitsa ja kuullota hetken aikaa. Lisää tomaattimurska tai tomaatit. Lisää sokeri ja mausteet. Anna hautua ainakin tunti. Mitä pidempään sen parempi. Maista ja mausta. Bon appétit!

 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti